LISA; BE THE BEST YOU CAN BE

Jag har nog alltid försökt att sträva efter att vara den bästa Lisa jag någonsin kan vara. Förr kanske det handlade mer om att försöka passa in, bli cool och att alla skulle tycka om mig. Med åren så har jag ändrat uppfattning och insett att alla kan faktiskt inte tycka om mig, alla kan inte tycka att jag är världsbäst. Jag har insett att huvudsaken är att JAG, som är den viktigaste personen i MITT liv, tycker om mig själv för den JAG är.

Jag försöker sträva efter att må så bra som möjligt och vara tacksam över allt jag har. Jag vill inte att mitt liv ska gå åt att klaga, tycka illa om mig själv och inte inse hur bra jag har det. Jag vill se livet från den ljusa sidan, jag vill inte känna känslan av att jag inte duger och jag vill inte känna att livet inte är värt att leva. Jag vill få ut det bästa av livet, det är min tanke.

Därför väljer jag att byta attityd. Jag vill inte längre vara sur, bitter, ledsen och hata mig själv. Jag har valt att vara glad, positivt och älska mig själv och allt jag har, här och nu. För om jag inte lever mitt liv i glädje och positivism så kommer jag förmodligen inte få leva i det i framtiden heller. Jag försöker hålla ögonen öppna och förändra saker som är negativa hos mig, som får mig att må sämre. Kanske krävs det att man säger upp kontakten med en vän som vara skapar negativ energi, kanske krävs det att man byter väg i livet eller så kanske man behöver ändra på sina tankar.

Känner ni att ni vill göra en förändring? Känner ni igen er och vill bli lite mer positiva? Är det något i ert liv som inte känns riktigt rätt? Kommentera gärna här på bloggen anonymt (om ni vill det) eller maila systrarnabackstrom@hotmail.com om ni vill att jag hjälper er en bit på vägen. Jag skulle blir så lycklig om jag fick hjälpa någon, kanske bara genom att skriva fler såna här inlägg. Så, kommentera/maila om det är något ni vill prata om eller om det är något ni vill att jag tipsar om på bloggen. Det kan vara vad som helst som handlar om att ändra på något, må bättre eller om något bara är jobbigt.


elin: en lång text

En LÅNG text från boken: Hemligenheten för tonåringar.
————————————————————————————
Shiris Hemlighet:

När jag började sista året i skolan, tolfte året, var jag ganska deprimerad. under mina elva år i skolan hade jag såvitt jag visste aldrig vart säker på mig själv, aldrig haft några riktiga kompisar, aldrig haft roligt – om jag hade haft det någon gång så var det i alla fall ovanligt. Jag var efter i studierna, levde ett ohälsosamt liv,var ute sent tre kvällar i veckan och hade en dålig relation till min familj. Mitt liv var på väg i fel riktning och jag ville bara ändra på det. Jag hade ingen aning om hur jag skulle göra, hade ingen plan. Jag vill bara så hemskt gärna få en ändring på det.

Så jag började plugga och slutade umgås med dem som hade dålig inflytande på mig. Jag försökte förändra min livstil men det funkade bara inte Att jag inte gjorde några framsteg(trots att jag verkligen ville) berodde på att jag fortfarande tänka på fel sätt, det förstod jag, likasom att jag borde ändra på det.

Så jag tvingade mig själv att må bra. Sedan dess har mitt liv visat sig vara GULD värt. Det skedde som  ett trollslag! Jag fick mer än jag hade bett om!

Först märktes det på studierna. Jag tvingade mig själv att tro att jag VISST kan, att jag ÄR smart, och då blev mina betyg stadigt bättre tills jag hade högsta betygen i alla mina nio ämnen. Och jag pluggade inte så himla mycket heller!
En eller två dagar räckte för mig medan andra pluggade i mer än en vecka till proven.

I nästa steg tvingade jag mig själv att känna mig älskad. Jag bad om riktiga vänner. Jag vet inte hur, men plötsligt hittade jag jättebra kompisar och självfränder på mig skola, trots att jag varit SÄKER på att jag inte hade någonting gemensamt med någon. Folk älskar mig. Till och med de som avskydde mig förut. En gång tappade en tjej som tyckte jätteilla om mig sina bilnycklar i skolan och jag hittade dom. När hon och hennes kompisar tackade mig sa de: ”Hela skolan säger en massa positiva saker om dig nuförtiden”. Det gjorde mig glad, för jag hade inte allt varit omtyckt på min skola. Det var en ENORM förändring för mig.

Allt som jag hade haft problem med är i livet visade sig vara positivt, för jag tvingade mig att må bra, tvingade mig att känna mig älskad, tvingade mig att känna mig önskad,  och till slut fick jag allt jag ville ha.

Mitt råd är:TRO, TRO, TRO! Det kommer att ge den BÄSTA UTDELNINGEN!