Elin: dagens outfit

ringar-topshop. tunika&kofta2hand.

emma: sju

tshirt - weekday

Elin: Istället för godis

Nu blir det myskväll med mami<3

Ida: Avslutningskläder del 1

 
1: topp här // 2: kjol här // 3: halsband här // 4: ring här // 5: ring här // 6: skor här//

Del 1 på vad man kan ha på en skolavslutning om man inte vill ha klänning.
Denna är min favoritoutfit. Nu har ni ju inte sett del två eller tre men del två kommer imorgon och del tre på söndag.  Älskar kjolen. Såå snygg! Skorna är också dödligt snygga! DOCK så finns det bara storlek 41 på skorna.
Så för er med storlek 41 lyx er^^.

Annars så skulle jag matcha denna outfit med en brun/guldig sotning och med nude/rosa läppar.

Tillsammans kan vi rädda liv!

Jag anlände till the Gambia, banjul den 18/2. Tanken med resan var att samla kraft inför den resterande terminen av mina studier och gärna se en elefant. Detta var en sista minuten resa. På seawiev garden träffade jag en kille som senare skulle bli en mycket bra vän. Han heter Bless. Bless arbetar som vakt. Resan i Afrika började med att han berättade tips på hur man uppför sig i the gambia. Det finns många unga killar som gör allt för att lura en på pengar. Dessa kallas för bumpsters. För alla som inte varit i the Gambia kan jag beskriva landet som otroligt vackert. Stora fält, vegetationen växlat snabbt när man sitter på flaket på en pickup och njuter av solen. Befolkningen är otroligt vänliga och artiga. Rekommenderar starkt landet för turister.

Bless kände några kontakter som skulle hjälpa mig att se turistattraktionerna till ett mycket bra pris. Ap-park, krokodilpark och fiskebyn. Jag vart endast måttligt road av dessa utflykter. Påpekade detta till bless som svarade att han skulle hjälpa mig korsa gränsen till krigshärjade Senegal. Han hade kontakter och jag hade cash. Vi åkte till banjul, tog en flyktingbåt över till Barra och north bank. North bank är ingen turistmagnet. Att korsa gränsen var svårare och dyrare än planerat. Resan vart mycket osäker och farlig. Vi var tvungna att avbryta. Vägen till Senegal är lång och man passerar ett antal småbyar på landsbygden. Där upptäckte jag den extrema fattigdomen. Flera av dessa byar har inget rinnande vatten. Minimal elförsörjning, extrem hetta och mark torr som snus.

Jag började lägga upp bilder med korta beskrivningar av det jag sett och hur jag upplevde det. Efter ett par dagar önskade Emma Lindesjö skicka pengar till mig för att hjälpa de afrikanska barnen. Jag nappade först inte på iden. Det kändes konstig att jag, varför just jag skulle göra det. En dag senare bad jag henne att ändå skicka pengarna till mig. Något barn kunde ändå få lite godis eller bättre kläder. Jag bad min mamma göra samma sak. Båda köpte iden och de gav mig 200kr var. Detta slutade med att jag under lördagen postade ett inlägg på Facebook och bad om stöd. Tänk om vi kunde erbjuda ett barn en bättre framtid, vore det inte fantastiskt? Fick en enorm respons. Projektet med att stödja ett barn vart större än förväntat. Dock arbetade jag mot tiden. Under mindre än två dygn har vi hjälpt 5 barn att starta skolan. 875 skolpaket delades ut direkt till skolbarnen. Vi har sponsrat ett nytt tak åt en barnfamilj. Delat ut flera säckar ris och matolja. Betalat sjukhuskostnader för ett barn och en gammal dam. Betalat för medicinsk vård för ett spädbarn. Delat ut ekonomiska bistånd åt barnfamiljer utan inkomst. Delad ut godispåsar åt massor av barn. Erbjudit gratis sjukvård i mån av utrymme till lokalbefolkningen. 
♥ 11 säckar ris på 50 kg styck. En säck mättar en familj på 16 personer i två månader.
♥ 875 skolpaket (två blyertspennor, en bläckpenna, två kollegieblock, ett suddgummi och en lärobok). 
♥ Betalade skolavgiften för fem barn i ett år. 
♥ 10 liter matolja till flera familjer.
♥ Godis till 100 barn, vilket gav enorm glädje!
♥ Sjukhuskostnader för en gammal dam med en flera månader gammal handledsfraktur och ryggskada.
♥ Sjukhuskostnader för ett barn med hudutslag/sjukdom.
♥ Hembesök av Barnmorska till ett spädbarn.
♥ Gratis sjukvårdsrådgivning, han är trots allt en grym sjuksköterska också!


 
 
Nästa resa planeras till 8 april. Tills dess kan bidragen fortsättas att samlas in. Jag har öppnat ett låst sparkonto på Handelsbanken i Västerås. Kontot är låst tills datum för avresa. Jenny Borglund är kontrollant för kontot. 

Den som vill ge ett bidrag till projektet kan skicka ett meddelande till oss HÄR. Det går även bra att swisha pengar till nummer 0762338701 (Märk bidraget: The EMMA Project). Roligt vore om ni önskade vart pengarna går till. Dock kan detta inte alltid garanteras. Ändamålet bestäms lokalt efter behov. Det är EJ möjligt att skänka saker till projektet. 


♦ Att hyra ett skjul/hus kostar ungefär 150 svenska kronor i månaden.
♦ Mat för en familj på 8 personer kostar 200 kronor per månad.
♦ Skolaavgiften i the Gambia är dyr och många barn arbetar för tjäna pengar för familjen.
♦ Skolavgiften ligger på 200 kronor i kvartaltet.
♦ En arbetande människa tjänar mellan 200 - 300 kronor per månad.
♦ Ni som läst detta förstår att ekvationen ej går ihop.
 
Skulle det inte vara coolt om vi kunde erbjuda ett barn en utbildning?! Kunskap är makt!

 ♥ Vi systrar uppmanar alla er läsare att skänka en och en annan slant! 
För tillsammans kan vi göra en STOR förändring i en annans liv.
Tänk att hela 200 kr kan ge mat åt 8 personer i en HEL MÅNAD!!! Kom igen nu!
Vi systrar ska självklart skänka pengar för att hjälpa Olle att hjälpa!!

Nu har ni chansen att få ALLA era pegnar som ni skickar in att göra skillnad!
Annars när man skänker pengar så går tyvärr inte hela summan fram :/.
Men det gör den nu! Så kom igen!! ♥  Bild 1: Här kan ni en "säng" som  en familj på ca 10 personer sover i.
Bild 1:  För 2 månader sedan drabbades fadern i familjen utför en arbetsplatsolycka. Fick en cerebral påverkan och kan ej försörja familjen. Detta bidrog till att de fick lämna sitt hus i banjul och flytta till fajekunda. Modern försöker odla i den torra marken. Alla bor i samma rum. Det finns inga möbler i huset. Barnen är mycket magra. Alla barn ville ej vara med på bilden, i hörnet stod en naken liten flicka och grät av rädsla ( ej ovanligt om de ej sett en touba förut). Dessa ungar fick en varsin godispåse. Familjen erhöll en säck ris och matolja samt ett ekonomiskt bidrag för att barnen skall få möjlighet att börja i den lokala skolan.

Bild 2:
 De flesta barnen vart chockade när de fick gratis böcker, dessa barn har inte lärt sig engelska ännu. 

Bild 3
: Denna gamla kvinna föll av bussen på väg  hem från marknaden i serrekunda.  Detta skedde för några månader sedan. Hon lider av ryggsmärtor och kan ej använda vänster hand. Kvinnan har en dislokaliserad radiusfraktur vänster arm. Tack genom alla gåvor har kvinnan nu fått vård på det närmaste sjukhuset.

Bild 1:  Bilden visar ett normalt kök byn. Oftast delas de av flera familjer. Ofta lagar kvinnorna mat tillsammans. Mat äter alla från samma tallrik och ofta dricker man inget till maten. Jag har tydligen en mage av stål för jag har inte blivit sjuk (än).

Bild 2:
 Bilden visar en normal dusch och toalett. Allt går ner i ett hål i marken. Det är inte ovanligt att man lagar mat på samma ställe. Budskapet i denna bild visar tydligt varför jag gör denna resan. Levnadsförhållandena i området är mycket tuffa. Dessa människor behöver all hjälp de kan få.

Bilder och text är lånade av Olle Palonto 
 

Elin: godmorgon


6 systrar ♥

syskonkärlek <3  högst upp till höger har ni en bild på alla oss systrar och mamma ♥

För er nya läsare så har vi en till syster. Anneli heter hon och är född år 78. Vi delar samma mamma men inte samma pappa. Men det har ingen betydelse för hon är fortfarande våran storasyster och vi älskar henne så himla mycket! 

Ida: Balklänning del 2

ASOS Deep Plunge Maxi Dress With Front Split 

Denna är ju verkliger såååå snygg och sexig!  På med nipple cover och du är redo to go liksom. Denna är ju som den förra klänningen en enkel klänning och denna går att piffa upp med ett stort halsband. Jag tänker mig ett silvrigt diamant (inte riktiga såklart.. hehe) halsband med en silvrig glittrig kuvertväska till. Hur snyggt?!
Sen tycker jag att det räcker liksom. Denna klänning är som sagt sååå snygg och man behöver egentligen inte göra så mycket mer! :)

Ida: träning

Idag bestämde jag mig att jag skulle börja ta tag i träningen. Jag tränar verkligen ingenting alls nu. Går inte ens ut och går.. Sitter typ hemma hela dagarna framför datorn. Ungarna går hem från skolan själva nu så jag behöver inte ens hämta dom. Så det är minus 20 minters promenar om dagen/komma ut!. .Såååå jag känner att jag behöver träna för att min kropp ska må bra! 

Så imorse var det tänkt att jag skulle ut på en timmes powerwalk men det regnade och jag har inga regnkkläder konstigt nog (bor ju i regnland.. haha). Så jag körde lite efter några youtubeklipp.. 10 minuter per klipp och jag gjorde tre olika. Så 30 minuter. Räcker gott och väl, kommer ha träningsvärk imorgon och resten av veckan.. haha!
Elin: Jag har fortfarande inte tröttnat på denna låt!

 

Ida: Bio oil

 
Är såååå taggad på denna!! Jag har provat den i några dagar hittills. Använder den två gånger om dagen i ansiktet. Morgon och kväll. Sen ska man använda denna i MINST 3 månader. och det ska jag försöka göra!! och jag hoppas verkligen denna är räddningen för mina röda parier i ansiktet och mina acne ärr. Jag har hört mycket bra om denna produkt så jag hoppas verkligen att den funkar på mitt aniskte! Jag är ju så himla dum att jag klämmer mina finnar och kvar blir det bruna/röda acne ärr.. Sjukt fult!

Återkommer om ca tre månader då ;)! 


Elin: godmorgon<3