Ida: Är det jobbigt att prata engelska hela tiden?!

Ibland kan det vara sjukt jobbigt att behöva prata engelska. Speciellt när jag inte hittar dom rätta orden.
När jag kom till England så var jag inte alls duktig på engelska.. Jag var liksom den i klassen som satt längst bak och svarade på svenska. Jag var inte alls duktig på engelska kan jag lova dig! Var nära ig i både engelska A och B.. Glad att jag klarade mig! 

Min engelska just nu är inte fel fritt. Jag har fortfarande svårt att formulera mig ibland. Om jag ska förklara något för James så brukar jag haka upp mig på om jag tillexempel inte kommer på va ordet heter på engelska. Då blir blir jag sur/irriterad och arg på mig själv. För att jag tycker att efter snart två år i England så borde min engelska vara fel fri. Men det är den verkligen inte, långt ifrån. Det är bara att acceptera.

Jag måste också sluta att jämföra mig med andra. Det gör jag och det hjälper inte någonstans... Jag känner mig fortfarande obekväm att umgås med James kompisar. Jag säger inte mycket när dom är med. För jag är fortfarande "rädd" att dom ska tänka att jag är dålig på engelska, eller typ skratta om jag säger fel. Vilket ingen har gjort.. Men jag blir osäker ändå. Vet inte varför..  

Men visst, min engelska är 100 gånger bättre än va den var för ca 2 år sedan. Jag pratar för det mesta flytande men ibland så blir det en liten paus där jag får tänka till lite. Jag är så himla stolt över mig själv att jag ens vågade åka hit.. hahah!! Men jag behöver träna på min självkänsla och självförtroende när det kommer till att prata engelska. Även behöver jag träna på min grammatik och plugga på ordförådet, för det är inte så speciellt stort ;)!

James, jag och James kompisar Dave och Derin. Superfina killar!! Som jag vågar vara lite mer sociala med ;)!

1 kommentar
Skrivet av: Matilda

Just dethär har jag tänkt på, att jag inte kommer tordas åka just pga språket :') omg omg (även fastän jag tänker på engelska och pratar engelska jättemycket..)

Svar: IDa svarar: Du kommer våga! jag lovar dig!!! Om du redan pratar Engelska mycket redan nu så behöver du verkligen inte oroa dig :D :D ! kram på dig!
systrarnabackstrom.blogg.se

2014-02-19 @ 09:31:45
Bloggen: http://matildasavelind.blogg.se

Här får du kommentera:

Du heter:
Brukar du kommentera?

Din e-mail: (Bara vi som ser den)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat?

bloglovin

RSS 2.0